Ion Fury

Ion Fury

  • Megjelenési dátum: 2019.08.15.
  • Kiadó: 3D Realms
  • Fejlesztő: Voidpoint
  • Stílus: akciójáték

  • Normál nehézségi szinten: 15 óra
  • Extrákkal történő végigjátszás: 21 óra
    • Oldschool élmény.
    • Élvezetes harcok.
    • Izgalmas pályák.
    • Felejthető soundtrack.
    • Több változatosság kellene a harcban.
    • Kevés fegyver.

    A játék oldschool stílusához tökéletesen illeszkedik a titkokkal és rejtett zugokkal felvértezett pályadizájn, a minimalista hátterek, a grafikához mérten látványos szkriptelt jelenetek, a cafatokra robbanó ellenfelek, Bombshell egysorosai és természetesen a “minden helyzetre egy stukker” típusú fegyverarzenál – ebben megtalálható gránát, sörétes és tűzalapú tölténnyel bíró gépfegyver is. Persze az Ion Fury nem csupán a múltból, hanem a jelenből is kölcsönvett pár hasznos funkciót, így játszható széles vásznú monitorokon, ismerősként tekint a kontrollerekre, és bármikor menthetünk is, a pályaszerkesztőről és a Steam Workshop-támogatásról nem is szólva. Kár, hogy a soundtrack nem lett több egy szimpla középszerű aláfestésnél, és elbírt volna több változatosságot az ellenfelek likvidálása is, hogy ne mindegyik típus ugyanolyan módon, ugyanolyan hangeffektekkel lehelje ki a (gép)lelkét. Viszont ha ezeket a nem túl fajsúlyos hiányosságokat félretesszük, akkor az Ion Fury egy roppant szórakoztató retró lövölde, amely méltón tiszteleg nagy elődei előtt – mintha csak egy női főszereplővel készült Duke Nukem lenne. Tovább a cikkhez…
    images.jpg

    gamestar.hu

    Értékeljetek ti is!
    0/100 értékelés

    Az Ion Maiden, amit akkor innentől megint Ion Fury-nak nevezek, ajánlott vétel. Talán idén ez a második alkalom, ahol mindenféle feltétel nélkül azt mondom, hogy vásárlásra ajánlott. A Duke Nukem 3D szellemisége tovább él, és bár Mr. Nukem új kalandokat nem nagyon kap, helyettesítésnek ez is megteszi. Ez olyan mint egy sajátmárkás termék: olcsóbb, más a neve, de pont ugyanazt a szintet és minőséget hozza mint az, aminek brandje van. Az Ion Fury egy olyan FPS, ami mögött nincs egy kultikus IP, de mégis egyből táplálkozik. Ez egy olyan lövöldözős játék, ami a kukába dobja a napjaink elvárásait, és 1996-ba megy mindenféle megkötés nélkül. Ha a pályatervezés valamivel átgondoltabb lett volna, nem beszélve a talán kevés fegyverről és a játék végéről, őszintén vágtam volna rá egy kilencest is. Tovább a cikkhez…
    theGeek-2.png

    thegeek.hu

    logo

    Kapcsolódó kritikák

    Uncharted 4: A Thief’s End

    Uncharted 4: A Thief's End


    Értékelés: 96.5%

    Uncharted 4: A Thief's End

    Értékelés: 96.5%

    A méltán népszerű Uncharted-széria negyedik részében, az Uncharted 4 - A Thief's End című epizódban hősünk, Nathan Drake soha nem tapasztalt, minden eddiginél veszélyesebb kalandokba keveredik.

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild


    Értékelés: 95.9%

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild

    Értékelés: 95.9%

    A Breath of the Wild nem szimplán a legjobb Zelda-epizód, amit valaha csináltak, de túlzás nélkül az akció-kalandjáték műfaj jelenlegi csúcsa.

    Persona 5 Royal

    Persona 5 Royal


    Értékelés: 95.2%

    Persona 5 Royal

    Értékelés: 95.2%

    Újra itt a Phantom Thieves, hogy elrabolja a szíved, de ne aggódj, nem ám pont ugyanúgy, mint régen, hogy maradjon némi meglepetés is.