Phoenix Point

Phoenix Point

  • Megjelenési dátum: 2019.12.03.
  • Kiadó: Snapshot Games
  • Fejlesztő: Snapshot Games
  • Stílus: stratégia

  • Normál nehézségi szinten: 66 óra
  • Extrákkal történő végigjátszás: 120 óra
    • Izgalmas sztori.
    • Taktikus harcok.
    • Sok lehetőség.
    • Szüksége lett volna még csiszolásra.
    • Nem túl emlékezetes zene.
    • Előforduló bugok.

    A játék legnagyobb erőssége, hogy mer újítani és a véletlent, valamint a játék elvileg intelligensen reagáló idegenjeit sok féle módon igyekszik bevetni ellenünk. A küldetéseket és az ellenséges lényeket illetően a változatosság megfelelő, azonban van egy olyan fájó pont, ahol kevésnek éreztem. A katonák egyedivé szabhatósága ugyanis rettentően kicsi – lehet, hogy egy taktikai/stratégiai játékban ez sokadlagos, de Firaxisos részekben külön személyisége, kinézete és története lehetett minden katonának és ez olyan pluszt adott a játékhoz, ami növelte a beleélést és a világban való elmerülés élményét. Látszik, hogy kis stúdió álmodta meg a játékot de az is, hogy szível lélekkel végezték a munkájukat. A százalékos esély helyett a lemodellezett célzás és becsapódás rendszer biztosan vitákat fog generálni. Julian Gollop visszatért és ha nem is durrant akkorát a Phoenix Point, mint anno az UFO:EU attól még jó játék és a stílus rajongóinak kötelező darab. Tovább a cikkhez…
    5d1c8049068f0logo-500-500.jpg

    ipon.hu

    Értékeljetek ti is!
    0/100 értékelés

    Összességében a Phoenix Point remekül sikerült játék, méltó az XCOM-hoz. Ugyanakkor hiányzik belőle a kihívás – egész pontosan, az a fajta kihívás, amit az XCOM nyújtott. Az ellenfelek gyorsan kiismerhetőek, és a folytonos változásaikkal is csak egyszer tudnak meglepetést okozni, aztán hamar rájössz, hogyan védekezz a láthatatlanná váló vagy éppen a nehéztüzérséggé mutálódott lények ellen.
    A diplomáciai rész is felemás érzést kelt, ugyanis akárhogy ügyeskedünk, a frakciók közti háború elkerülhetetlen, így ennek kicsit olyan felesleges szaga van. Én egy idő után inkább elkezdtem megerősíteni a kapcsolatot a számomra szimpatikus szervezettel (jelesül a Jerichóval, mert a fanatikusokat nem kedveltem, a békepártiakkal kapcsolatban meg úgy éreztem, hogy eleve veszett ügy mellett kardoskodnak, a mutánsok nem akarnak békét), a másik kettőt meg kíméletlenül kihasználtam, kiraboltam, végül betámadtam.
    Ezeket leszámítva viszont csak ajánlani tudom a Phoenix Pointot, mert tényleg remek, élvezetes játék lett, ami bátran odaállhat nem csak a régi, de az új XCOM-ok mellé is. Tovább a cikkhez…
    1200x630wa.png

    pcguru.hu

    Persze a Phoenix Pointnak vannak hiányosságai és betegségei is – a játék sztoriját adó vírust leszámítva. Több részének még szüksége lenne a polírozásra (úgymint a frakciókkal való kapcsolatunk és a bázis menedzselésének), bugok is előfordulnak, a zene sem sikerült túlságosan emlékezetesre és bár sok tekintetben profinak tűnik a kivitelezés (élen az animációkkal), olykor kísérletinek érződik. Mindezeket figyelembe véve Gollop újdonsága valószínűleg nem fog kultikussá válni, mint elődje, ugyanakkor a pozitívumokat tekintve mindenképpen ajánlott azoknak, akik örömmel merülnek el ebben a műfajban és kíváncsiak rá, hogy mihez kezdett a recepttel az X-COM atyja. Tovább a cikkhez…
    images.jpg

    gamestar.hu

    logo

    Kapcsolódó kritikák

    Uncharted 4: A Thief’s End

    Uncharted 4: A Thief's End


    Értékelés: 96.5%

    Uncharted 4: A Thief's End

    Értékelés: 96.5%

    A méltán népszerű Uncharted-széria negyedik részében, az Uncharted 4 - A Thief's End című epizódban hősünk, Nathan Drake soha nem tapasztalt, minden eddiginél veszélyesebb kalandokba keveredik.

    Persona 5 Royal

    Persona 5 Royal


    Értékelés: 95.2%

    Persona 5 Royal

    Értékelés: 95.2%

    Újra itt a Phantom Thieves, hogy elrabolja a szíved, de ne aggódj, nem ám pont ugyanúgy, mint régen, hogy maradjon némi meglepetés is.

    The Last of Us Part II

    The Last of Us Part II


    Értékelés: 95.1%

    The Last of Us Part II

    Értékelés: 95.1%

    A kultikus The Last of Us második részében öt évvel járunk a Naughty Dog túlélő kalandjának eseményei után, amikor a fertőzöttek még mindig hatalmas veszélyt jelentenek a túlélők számára, de más élők sokszor még nagyobb problémát okoznak: ezt Ellie a saját bőrén tapasztalja meg, amikor átvesszük felette az irányítást egy vadonatúj, a korábbinál is izgalmasabb, érzelmesebb és fantasztikusabb történet során.