Mosaic

Mosaic

 • Megjelenési dátum: 2019.12.05.
 • Kiadó: Raw Fury
 • Fejlesztő: Krillbite Studio
 • Stílus: kalandjáték

 • Normál nehézségi szinten: 3 óra
 • Extrákkal történő végigjátszás: 3 óra
  • Nagyon eltalált atomszféra.
  • Érdekes kérdéseket boncolgat.
  • Gyönyörű, stílusos, néha szürreális látvány.
  • Suta irányítás.
  • Időhúzásnak érződő ismétlődő részek.
  • Elszórtan felbukkanó bugok.

  Ha még nem volt meg, szerintem próbálkozzatok inkább a zseniális The Stanley Parable-lel, ami nagyon hasonló alaphelyzetből indul, de sokkal abszurdabb és okosabb módon, ezerfelé nyitja az alap témát, ráadásul lényegesen szórakoztatóbban kezeli még az ismétlődő játékmenetet is. A Mosaic sajnos többnek ígérkezett, mint ami lett. Mint sétaszimulátor, játékként alapból nem ad túl sokat, az viszont szomorú, hogy története is csupán rejtélyességgel próbálja palástolni, hogy némi konyhafilozófiánál mélyebb tartalom nincs mögötte. Ugyan néhány órát el lehet vele lenni, és ha az ember fogékony némi szürreális, enyhén hatásvadász, melankolikus társadalomkritikára a monoton irodai létről, akkor lehet, hogy megtalálja a közös hangot a játékkal, a többiek viszont szerintem nyugodt szívvel kihagyhatják. Tovább a cikkhez…
  playdome-logo.jpg

  playdome.hu

  Értékeljetek ti is!
  0/100 értékelés

  A kissé recsegő-ropogó technikai megvalósítása ellenére is ajánlani tudom a Mosaicot, azoknak, akik szeretik, ha egy játék érdekes és aktuális témákat feszeget a jelenkor társadalmáról, és a 2-3 órás játékidő pont elég arra, hogy elérje a megfelelő hatást. Kétségtelen, hogy nem egy könyv, film és sorozat dolgozta már fel ezt a témát, és nagy megfejtésekkel a Mosaic sem szolgálhat, de a kérdéseket megfelelő tálalásban teszi fel, emiatt megérdemel egy kalapemelést, a kísérletezőbb kedvű játékosoknál esetleg a vásárlást is. Tovább a cikkhez…
  images.jpg

  gamestar.hu

  logo

  Kapcsolódó kritikák

  Uncharted 4: A Thief’s End

  Uncharted 4: A Thief's End


  Értékelés: 96.5%

  Uncharted 4: A Thief's End

  Értékelés: 96.5%

  A méltán népszerű Uncharted-széria negyedik részében, az Uncharted 4 - A Thief's End című epizódban hősünk, Nathan Drake soha nem tapasztalt, minden eddiginél veszélyesebb kalandokba keveredik.

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild


  Értékelés: 95.9%

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Értékelés: 95.9%

  A Breath of the Wild nem szimplán a legjobb Zelda-epizód, amit valaha csináltak, de túlzás nélkül az akció-kalandjáték műfaj jelenlegi csúcsa.

  Divinity:Original Sin II

  Divinity:Original Sin II


  Értékelés: 94.7%

  Divinity:Original Sin II

  Értékelés: 94.7%

  Olykor nehéz megállapítani, hogy isteni sugallat vagy elmebaj ihlette-e az érzelmekben, drámában és akasztófahumorban egyaránt bővelkedő hőseposzt, amelynek szereplői többek közt beszélő csontvázak és hullaevő tündék, ahhoz azonban kétség sem fér, hogy a közösségi finanszírozásból elkészült játék szívvel-lélekkel, és a rajongók iránti maximális tisztelettel készült.