Oddworld: Stranger’s Wrath HD Switch

Oddworld: Stranger’s Wrath HD Switch

  • Megjelenési dátum: 2020.01.23
  • Kiadó: Microids
  • Fejlesztő: Just Add Waters
  • Stílus: akció, kalandjáték

  • Normál nehézségi szinten: 16 óra
  • Extrákkal történő végigjátszás: 27 óra
    • A groteszk világ imádni való.
    • Az élő lőszerek feldobják az akciót.
    • Egy humoros western Oddworld módra.
    • Fantáziátlan küldetések.
    • Minden porcikáján érezni a 15 éves korát.
    • A Switch-verzió túlárazott és apróbb hibák is előfordulnak.

    Persze jól tudom, hogy miért: az új verzió fejlesztői nem akartak komolyan belenyúlni a klasszikus játékba sem 2010-ben, sem pedig 2020-ban. Valahol érthető ez a döntés, de én a magam részéről jobban örültem volna annak, ha az irányítás és a kamerakezelés terén igenis modernizálják a programot – legalább lett volna valami fedősztori arra, hogy miért kerül háromszor annyiba a Stranger’s Wrath Switchen, mint a tíz év óta ugyanilyen állapotban elérhető PC-s verzió. Főleg úgy, hogy a Switch-port messze van a tökéletestől. Nagyon szidni nem akarom, hisz a program teljesen játszható így is, de az, hogy a nagyobb nyílt területeken a képfrissítés észrevehetően megzuhan (képtelen tartani a 60 fps-t), hogy a giroszkópos célzás fabatkát sem ér, és hogy számtalanszor hiányoznak a feliratok is, zavaró tud lenni. (Utóbbit fejlesztői ígéretek szerint javítja majd az első patch.) Ezeknél sokkal nagyobb gond azonban, hogy a Stranger’s Wrathen már érződik az idő súlya; így is sokkal jobban tartja magát, mint a 2005-ös játékok nagy többsége, de ez a kiadás csak annak ajánlott, aki általában képes átlendülni a megszokottnál kicsit érdesebb kivitelezésen. Tovább a cikkhez…
    images.jpg

    gamestar.hu

    Értékeljetek ti is!
    6/101 értékelés

    Az Oddworld: Stranger’s Wrath HD egy üde – különösen az Oddworld-univerzumon belül –, de mára alaposan megfakult színfolt. A lövöldözős leszámolások és főellenfelek mellett platformer kihívásokban és egyszerűbb fejtörőkben is bővelkedő hibrid játékmenet még mindig ötletes és szórakoztató, de érthető módon már nem annyira, mint hajdanán. A mókás western miliőbe azonban a korán kívül apróbb kellemetlenségek is belerondítanak, például hibás feliratok és időnként érthetetlenül vetülő árnyékok. A Nintendo Switch-verzió továbbá pár apróságot kivéve ugyanazt nyújtja, mint a korábbi HD-kiadások, így nem igazán értem, hogy miért kérik el ezért utóbbiak árának majdnem háromszorosát. Akinek azonban kimaradt anno a Stranger’s Wrath, annak itt a remek alkalom pótolni, bár a pénztárcakímélés érdekében érdemesebb lehet más platformon, vagy legalább megvárni egy leárazást. Tovább a cikkhez…
    1200x630wa.png

    pcguru.hu

    logo

    Kapcsolódó kritikák

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild


    Értékelés: 95.9%

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild

    Értékelés: 95.9%

    A Breath of the Wild nem szimplán a legjobb Zelda-epizód, amit valaha csináltak, de túlzás nélkül az akció-kalandjáték műfaj jelenlegi csúcsa.

    Divinity:Original Sin II

    Divinity:Original Sin II


    Értékelés: 94.7%

    Divinity:Original Sin II

    Értékelés: 94.7%

    Olykor nehéz megállapítani, hogy isteni sugallat vagy elmebaj ihlette-e az érzelmekben, drámában és akasztófahumorban egyaránt bővelkedő hőseposzt, amelynek szereplői többek közt beszélő csontvázak és hullaevő tündék, ahhoz azonban kétség sem fér, hogy a közösségi finanszírozásból elkészült játék szívvel-lélekkel, és a rajongók iránti maximális tisztelettel készült.

    Inside

    Inside


    Értékelés: 93.9%

    Inside

    Értékelés: 93.9%

    A Limbo készítői továbbfejlesztették az egyedi stílusú puzzle-platformer formulájukat, így született meg a mesterművük, az Inside, amelynek minden porcikájáról süt az átgondoltság, a csiszoltság.