Hellbound

Hellbound

  • Megjelenési dátum: 2020.08.04
  • Kiadó: Nimble Giant Entertainment
  • Fejlesztő: Saibot Studios
  • Stílus: akciójáték

  • Normál nehézségi szinten: 2 óra
  • Extrákkal történő végigjátszás: 3 óra
    • Klasszikus FPS-élmény.
    • Adrenalinpumpáló akció, ütős hanganyag.
    • Egyszerű játékmenet.
    • Önálló identitás és ötletek teljes hiánya.
    • Rövidke.
    • Ha arénák helyett szűk folyosókra tereli az akciót, illetve szörnyirtás helyett kulcskeresésre vált, meglehetősen frusztráló pillanatokat tud szerezni.

    A Saibot Studios csapata kiválóan megértette és alkalmazta a klasszikus FPS-ek lényegét, szórakoztató elemeit, zseniális, ütős hanganyagot hoztak össze hozzá, ám alkotásuk után valószínűleg sokan úgy érezhetik majd magukat, mint egy vacsora után, ahol kiderül, hogy az előételnek hitt falatka volt a főfogás. Remélhetőleg a közeljövőben bővül még DLC-vel, pályacsomaggal, új játékmóddal a koncepció, mert az alap, ahogy azt már az ingyenes Survival Mode is sejttette, egészen kiváló, de pont emiatt sokkal többet is szívesen láttunk volna ebből az egészből. Legalább az alig 12,5 eurós árcímke összhangban is van a tartalom mennyiségével, így ennek fényében, ha kedvelitek a stílust, és nem vártok világmegváltó újításokat, nyugodt szívvel adjatok neki egy esélyt. Tovább a cikkhez…
    playdome-logo.jpg

    playdome.hu

    Értékeljetek ti is!
    6/101 értékelés

    A Hellbound a maga módján valóban hozza a ’90-es évek lövöldéinek hangulatát. Megvan benne a Quake brutalitása, a Doom démonhordáihoz hasonló entitások jelenléte, emellett a mondatonként legalább egy ’fucker’, ’motherfucker’ vagy hasonló jelzős beszólásokkal, azt hiszem, egy csipetnyi Duke Nukem is került a receptbe. A játék ugyan használja, azonban egyszerűen nem tudja a magáévá tenni azokat az elemeket, amik a maguk idejében olyan kirobbanó sikerré tették ezeket a klasszikusokat – bár ez nem csak egy-egy mechanika, hanem az összhatás érdeme –, ráadásul teljesen hiányzik az önálló identitás. Az egy dolog, ha egy játék merít más alkotásokból, de a Hellbound egyszerűen csak próbált egyes elemeket összegyúrni egy… valamivé. Nosztalgia ihlette FPS helyett inkább érződik egy megkésett, gyengécske másolatnak. Persze ettől függetlenül rossznak abszolút nem nevezném, ha épp egy jó értelemben agyatlan, old-school, „lőjünk szét mindent” címet kíván a gyomrod, akkor megéri belekóstolni. Tovább a cikkhez…
    1200x630wa.png

    pcguru.hu

    logo

    Kapcsolódó kritikák

    Half Life Alyx

    Half Life Alyx


    Értékelés: 95.0%

    Half Life Alyx

    Értékelés: 95.0%

    13 évet vártunk arra, hogy a Half-Life széria életjelet adjon magáról. Most egy akkora durranással tért vissza, amekkorát még a legnagyobb rajongók sem vártak.

    Microsoft Flight Simulator

    Microsoft Flight Simulator


    Értékelés: 94.7%

    Microsoft Flight Simulator

    Értékelés: 94.7%

    A Microsoft termék, ami még a Windowsnál is régebbi.

    Divinity:Original Sin II

    Divinity:Original Sin II


    Értékelés: 94.7%

    Divinity:Original Sin II

    Értékelés: 94.7%

    Olykor nehéz megállapítani, hogy isteni sugallat vagy elmebaj ihlette-e az érzelmekben, drámában és akasztófahumorban egyaránt bővelkedő hőseposzt, amelynek szereplői többek közt beszélő csontvázak és hullaevő tündék, ahhoz azonban kétség sem fér, hogy a közösségi finanszírozásból elkészült játék szívvel-lélekkel, és a rajongók iránti maximális tisztelettel készült.