My Time at Portia

My Time at Portia

  • Megjelenési dátum: 2019.01.15
  • Kiadó: Team17
  • Fejlesztő: Pathea Games
  • Stílus: akció, szerepjáték

  • Normál nehézségi szinten: 86 óra
  • Extrákkal történő végigjátszás: 132 óra
    • Rengeteg tartalom és lehetőség.
    • Kedves hangulat.
    • Alapvetően ötletes a crafting rendszer.
    • Feleslegesen túlbonyolított.
    • Lassúsága miatt könnyen unalomba fulladhat.
    • A töltési idők is bónuszban próbára teszik a türelmünket.

    A Portia ezekkel együtt is meg fogja osztani a játékosokat. Ha egyszer bejön az anyag, akkor letehetetlen, még az is lehet, hogy akár száz élvezetes órát is beleölhetünk. Mások számára azonban, akiknek nincs türelmük hozzá, hamar véget érhet az élmény. A tesztet azzal kezdtem, hogy a játék decens. Csakhogy a decens dolgok nem mindenkinek fognak bejönni. Én sokkal jobban örültem volna egy kicsit hivalkodóbb, merészebb, tökösebb megközelítésnek, ami kicsit feszesebb játékmenettel, sztorival, célra tartóbb szemlélettel párosult volna. Sokszor egyszerűen időgyilkos a Portia, mert nagyon sok mindent lehetne benne csinálni, de ugyanakkor a várható jutalom számomra nem állt arányban a befektetett idővel. Lassúsága pedig azért bosszantott, mert nagyon kevés időm van, ha nem kapom azonnal élményt vagy impulzust, hajlamos vagyok beleunni a játékokba. Szubjektíve tehát nem igazán tudott hosszú távon lekötni a Portia, nem volt velem teljes mértékben kompatibilis. De mindez semmit nem von le a játék értékeiből. Ha van időd, türelmed egy építkezős, felfedezős RPG-re, ami szép és kedves is egyben, akkor érdemes tenned vele egy próbát. Tovább a cikkhez…
    78bb60d04276b735f7d354597f5ac473e3fbaa9b_full.jpg

    gamer365.hu

    Értékeljetek ti is!
    6/101 értékelés

    Jó játék a My Time at Portia? Ha nem volna ilyen feleslegesen komplex a craftolás, nekem nagyon bejönne – de azt is megértem, ha valaki ezt a fajta nyugit szereti. A gond az, hogy amíg a dolgok elkészültére várunk, a játék elején nem sok minden egyébbel tudjuk magunkat elfoglalni… Persze ha ezen valahogy átlendülünk, utána egy érdekes világ tárulhat ki a szemünk előtt, felfedezni váró labirintusokkal, ahonnan ritka és értékes anyagokkal térhetünk haza (már ha túléljük, mert persze az ezen helyeken tanyázó ellenfeleknek is lesz szavuk ehhez). Grindfest és timesink – ennél jobban nem tudom összefoglalni a tapasztalataimat. Tovább a cikkhez…
    playdome-logo.jpg

    playdome.hu

    logo

    Kapcsolódó kritikák

    Uncharted 4: A Thief’s End

    Uncharted 4: A Thief's End


    Értékelés: 96.5%

    Uncharted 4: A Thief's End

    Értékelés: 96.5%

    A méltán népszerű Uncharted-széria negyedik részében, az Uncharted 4 - A Thief's End című epizódban hősünk, Nathan Drake soha nem tapasztalt, minden eddiginél veszélyesebb kalandokba keveredik.

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild


    Értékelés: 95.9%

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild

    Értékelés: 95.9%

    A Breath of the Wild nem szimplán a legjobb Zelda-epizód, amit valaha csináltak, de túlzás nélkül az akció-kalandjáték műfaj jelenlegi csúcsa.

    Persona 5 Royal

    Persona 5 Royal


    Értékelés: 95.2%

    Persona 5 Royal

    Értékelés: 95.2%

    Újra itt a Phantom Thieves, hogy elrabolja a szíved, de ne aggódj, nem ám pont ugyanúgy, mint régen, hogy maradjon némi meglepetés is.