Observation
IGN.hu 0
gamer365.hu 60
gamestar.hu 85
pscommunity.hu 0
gamechannel.hu 83
gamekapocs.hu 70
thegeek.hu 79
pcguru.hu 83
ipon.hu 0
gamepod.hu 0
widescreen.hu 0

A Layers of Fear fejlesztőcsapata a rémisztgetést megtartotta, de a helyszínt és az idősíkott alaposan megkavarta az OBSERVERben, amely akkor játszódik, amikor az infotech már-már élhetetlenné formálta a világot. És nem mellékesen: Te vagy Rutger Hauer!

Értékelés Értékelés: 76.7% 76.7

Observation

 • Megjelenési dátum: 2019.03.21
 • Kiadó: Devolver Digital
 • Fejlesztő: No Code
 • Stílus: kalandjáték, puzzle,

 • Normál nehézségi szinten: 5 óra
 • Extrákkal történő végigjátszás: 6 óra
  • Nagyon komoly hangulata van a múlt és jövő kereszteződésével
  • Csavaros történet
  • Igazi cyberpunk anyag, rengeteg infóval a világról
  • Emma Fisher karaktere nem nagyon kidolgozott
  • Rövid
  • Nyomozós játéknak túl egyszerű

  Az Observert valószínűleg inkább azok fogják élvezni, akik a Layers of Feart szerették, nem pedig azok, akik egy jó cyberpunk kalandjátékra vágynak. Mert bár a világot meglepően ötletesen sikerült felépíteni és tartalommal megtölteni, ráadásul még a játékos kezét is el merték engedni, azért összességében jót tett volna neki, ha nem csak az apartman bekapcsolható számítógépein elérhető logikai minijátékkal dolgoztatják meg az agysejteket. Ambiciózus kísérlet, a Layers of Fearnél én mindenképpen eggyel magasabb polcra tenném, de még mindig nem tökéletesek az arányok.
  Tovább a cikkhez…
  78bb60d04276b735f7d354597f5ac473e3fbaa9b_full.jpg

  gamer365.hu

  Értékeljetek ti is!
  0/100 értékelés

  …aki szereti a pszichológiai thrillereket, továbbá a retró hardver felé biccentést is értékeli, annak az Observation remek vétel, és mivel PlayStation 4-re is elérhető, ott is lehet játszani vele. Itt kihagyott ziccer (és nem is kicsi!), hogy a PlayStation VR nem támogatott. Pedig megérdemelte volna az Observation – a fejlesztők meggondolhatnák a VR-támogatást! Tovább a cikkhez…
  theGeek-2.png

  thegeek.hu

  A játék hangulata csillagos ötös, mert az állomás egészen valóságosra sikeredett, és a kihalt szobák miatt gyakran támadhat olyan érzésünk, hogy tényleg elvesztünk a világűrben. A hátborzongató atmoszféra megteremtésében pedig nagy szerepet játszanak a különleges effektek és a furcsa hangok is. Hibával szinte egyáltalán nem találkoztam, így a legnagyobb negatívum talán az, hogy sokszor nem egyértelmű, mit kell tennünk a továbbhaladáshoz. Szerencsére a sztori elviszi a hátán az Observationt, így a stáblistát bámulva nagy valószínűséggel mindenki azon agyal majd, hogy vajon mi a fene történt a játék utolsó perceiben. Tovább a cikkhez…
  images.jpg

  gamestar.hu

  És pont a megfigyelés az, amit az Observation minden oldalról körbejár, hiszen nem véletlenül hívják így az állomást, és az események sodrásába berántott szereplők sem véletlenül vannak ott, ahol. Hogy pontosan hol, azt viszont már saját magadnak kell kiderítened, ami nem egy hosszú és nem is egy komplex feladat, de annál egyedibb és élvezetesebb. Második játéknak az Observation nem szimplán lenyűgöző, de egyenesen példaértékű: a NoCode nem alapműveket vagy megkerülhetetlen klasszikusokat gyárt, hanem olyan interaktív történeteket, melyek páratlan ötletességgel és odafigyeléssel dolgoznak fel nem éppen szokványos vagy mindennapos témákat. És ha valahol, hát az űrben semmi sem mindennapos! Tovább a cikkhez…
  1200x630wa.png

  pcguru.hu

  Akinek tetszett a Layers of Fear, vagy nagy steam-punk, Bioshock, esetleg Shadowrun rajongó, annak melegen ajánlom az >Observer_-t. Elsőre rövidnek tűnhet, de van újrajátszási értéke is, főleg, hogy két befejezés van, sok a gyűjtögethető dolog, és van néhány érdekes mellékküldetés is, melyek talán megértethetik velünk, hogy pontosan mi is történik Krakkó sötét bugyraiban.
  Tovább a cikkhez…
  Thegamech2phil.jpg

  gamechannel.hu

  Az Observerrel próbálták emelni a tétek a fejlesztők, de ugyanabba ugyanabba a csapdába estek, mint a Layers of Fearrel. Ki akartak törni a sétálós címek skatulyájából, de pont azok a jelenetek a leggyengébbek, ahol használni kellett volna az agyunkat. Kicsivel összetettebb feladványok, még több interakció sokat dobott volna a latba, jobban élveztem volna ezt a 7-8 órát. A végletekig nyomasztó, depressziós hangulat és a széteső pixelekkel fűszerezett látványvilág azonban tényleg ott van a szeren. Hauer hangjának is elhittem, hogy ő bizony egy megcsömörlött figura. Ám mindez csupán egy máz, ami gyorsan lehull, legbelül pedig unalomig ismerős az egész. Tovább a cikkhez…
  unnamed.jpg

  gamekapocs.hu

  logo

  Kapcsolódó kritikák

  Uncharted 4: A Thief’s End

  Uncharted 4: A Thief's End


  Értékelés: 96.5%

  Uncharted 4: A Thief's End

  Értékelés: 96.5%

  A méltán népszerű Uncharted-széria negyedik részében, az Uncharted 4 - A Thief's End című epizódban hősünk, Nathan Drake soha nem tapasztalt, minden eddiginél veszélyesebb kalandokba keveredik.

  Persona 5 Royal

  Persona 5 Royal


  Értékelés: 95.2%

  Persona 5 Royal

  Értékelés: 95.2%

  Újra itt a Phantom Thieves, hogy elrabolja a szíved, de ne aggódj, nem ám pont ugyanúgy, mint régen, hogy maradjon némi meglepetés is.

  The Last of Us Part II

  The Last of Us Part II


  Értékelés: 95.1%

  The Last of Us Part II

  Értékelés: 95.1%

  A kultikus The Last of Us második részében öt évvel járunk a Naughty Dog túlélő kalandjának eseményei után, amikor a fertőzöttek még mindig hatalmas veszélyt jelentenek a túlélők számára, de más élők sokszor még nagyobb problémát okoznak: ezt Ellie a saját bőrén tapasztalja meg, amikor átvesszük felette az irányítást egy vadonatúj, a korábbinál is izgalmasabb, érzelmesebb és fantasztikusabb történet során.