Stardew Valley

Stardew Valley

 • Megjelenési dátum: 2019.08.11
 • Kiadó: ConcernedApe, Chucklefish
 • Fejlesztő: ConcernedApe
 • Stílus: RPG, Szimulácio

 • Normál nehézségi szinten: 85 óra
 • Extrákkal történő végigjátszás: 146 óra
  • Brutális mennyiségű és minőségű tartalom.
  • Hamisítatlan "Harvest Moon" játékmenet.
  • Kitűnően működnek a különböző rendszerek.
  • a Stardew Valley tempója rémisztően lassú.
  • Az idő- és energiarendszer kettőse kicsit talán a kelleténél jobban limitálja a napi feladatokat.
  • lapos farmos-kattogtatós játékocska.

  Szóval az a helyzet, hogy Eric Barone elérte, amit szeretett volna, a Stardew Valley olyan magasra emelte a lécet, melyet kötve hiszek, hogy a Harvest Moon részek a közeljövőben meg tudnak ugrani. Egész egyszerűen hihetetlen, hogy egy ilyen 14 eurós játékba milyen iszonyatos mennyiségű és ami még ennél is fontosabb, kíméletlenül magas minőségű tartalmat tudott beletolni, ami garantálja azt is, hogy ha az ember nem mászik a falra a stílustól, akkor mindenféle probléma nélkül több száz órát is beleölhet. Kicsit szomorú vagyok, hogy a korábban belengetett multiplayer mód majd csak később, egy (ingyenes) frissítésként érkezik majd meg, hiszen az aztán tényleg nagyon különleges ízt adott volna a játéknak, de igazából a Stardew Valley jelen állapotában is stílusa új uralkodója lett. Tovább a cikkhez…
  78bb60d04276b735f7d354597f5ac473e3fbaa9b_full.jpg

  gamer365.hu

  Értékeljetek ti is!
  0/100 értékelés

  Ahogy a játékos irányította „hős” feláll az irodai székből a prológusban, allegorikusan ugyanezt teszi maga a játékos is, amikor feláll az AAA-s címek elől, kétszáz fős stúdiók által tökéletesre (?) polírozott élménytől, DLC-hegyektől, gépkarabélyoktól és reklámoktól, elindítja a játékot és egy olyan helyre érkezik, ahol mindenki ismer mindenkit, a cselekvési szabadság jól megfér a munka felelősségével, ez utóbbinak pedig jutalma van, hiszen valahogy minden nappal – stílszerűen – egy kakaslépéssel előrébb jutunk. Élvezni fogod-e a játékot? Ezt nem tudom megígérni. Azt viszont igen, hogy ha élvezed, meg is fogod venni – minthogy ez pontosan az a fajta fejlesztői attitűd, amit támogatni akarsz.
  Boldog születésnapot! Itt egy fej karfiol! Tovább a cikkhez…
  playdome-logo.jpg

  playdome.hu

  logo

  Kapcsolódó kritikák

  Uncharted 4: A Thief’s End

  Uncharted 4: A Thief's End


  Értékelés: 96.5%

  Uncharted 4: A Thief's End

  Értékelés: 96.5%

  A méltán népszerű Uncharted-széria negyedik részében, az Uncharted 4 - A Thief's End című epizódban hősünk, Nathan Drake soha nem tapasztalt, minden eddiginél veszélyesebb kalandokba keveredik.

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild


  Értékelés: 95.9%

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Értékelés: 95.9%

  A Breath of the Wild nem szimplán a legjobb Zelda-epizód, amit valaha csináltak, de túlzás nélkül az akció-kalandjáték műfaj jelenlegi csúcsa.

  Persona 5 Royal

  Persona 5 Royal


  Értékelés: 95.2%

  Persona 5 Royal

  Értékelés: 95.2%

  Újra itt a Phantom Thieves, hogy elrabolja a szíved, de ne aggódj, nem ám pont ugyanúgy, mint régen, hogy maradjon némi meglepetés is.