Follia-Dear Father

Follia-Dear Father

 • Megjelenési dátum: 2020.04.30
 • Kiadó: Real Game Machine
 • Fejlesztő: Real Game Machine
 • Stílus: akció, kalandjáték

 • Normál nehézségi szinten: – óra
 • Extrákkal történő végigjátszás: – óra
  • A grafika egy indie fejlesztéshez mérten korrekt.
  • Nagyszerű, tényleg félelmetes hangulat.
  • Gore-ral teli képi világ.
  • Fájdalmasan lassú, darabos, esetlen, körülményes irányítás.
  • Kliséhegyek, érdektelen történet.
  • Technikai és játékmenetbeli hiányosságok.

  A fentiek ellenére nem ítélném halálra a Folliát. Egyrészt nagyon átjön a készítők lelkesedése és a zsáner iránti szeretete. Több lélek szorult ebbe a programba, mint mondjuk egy Call of Dutyba. Másrészt, mire a fenti dolgok bosszantóvá válnának, a programnak már vége is van. Első nekifutásra két-három óra alatt kijátszható. Eleve nem hosszú játék, de mivel gyorsan kitanulható, hogy mi triggereli a mumusokat és hová kell szaladni, ha a nyomodba szegődnek, így már csak Marcus mozgási sebessége az, ami kitolja a játékidőt. Tovább a cikkhez…
  1200x630wa.png

  pcguru.hu

  Értékeljetek ti is!
  4/101 értékelés

  Hogy valami jót is mondjak a játékról, a látványvilág – szigorúan egy egyértelműen alacsony költségvetésű indie projekthez mérten – egészen korrekt. De nagyjából tényleg ennyiben merül ki az egész. Sajnos a Follia: Dear Father esélytelen rá, hogy ebben a műfajban akár csak említés szintjén is fennmaradjon. Ha valakit vonz a fegyver nélküli menekülős túlélőjátékok világa, akkor a bevezetésben felsorolt alkotásokat tudom neki jó szívvel ajánlani. Ha viszont valami frissebb élményre vágyik, akkor is ott lehet még a Song of Horror, amely hasonló eszközökkel operál. De a Follia: Dear Father leginkább elrettentő példának jó: az, hogy van egy jónak tűnő (de cseppet sem eredeti) ötleted, és valamennyit konyítasz a programozáshoz és/vagy a grafikához, még nem biztos, hogy elég egy jó játékhoz. Sőt. Tovább a cikkhez…
  playdome-logo.jpg

  playdome.hu

  logo

  Kapcsolódó kritikák

  Uncharted 4: A Thief’s End

  Uncharted 4: A Thief's End


  Értékelés: 96.5%

  Uncharted 4: A Thief's End

  Értékelés: 96.5%

  A méltán népszerű Uncharted-széria negyedik részében, az Uncharted 4 - A Thief's End című epizódban hősünk, Nathan Drake soha nem tapasztalt, minden eddiginél veszélyesebb kalandokba keveredik.

  Persona 5 Royal

  Persona 5 Royal


  Értékelés: 95.2%

  Persona 5 Royal

  Értékelés: 95.2%

  Újra itt a Phantom Thieves, hogy elrabolja a szíved, de ne aggódj, nem ám pont ugyanúgy, mint régen, hogy maradjon némi meglepetés is.

  The Last of Us Part II

  The Last of Us Part II


  Értékelés: 95.1%

  The Last of Us Part II

  Értékelés: 95.1%

  A kultikus The Last of Us második részében öt évvel járunk a Naughty Dog túlélő kalandjának eseményei után, amikor a fertőzöttek még mindig hatalmas veszélyt jelentenek a túlélők számára, de más élők sokszor még nagyobb problémát okoznak: ezt Ellie a saját bőrén tapasztalja meg, amikor átvesszük felette az irányítást egy vadonatúj, a korábbinál is izgalmasabb, érzelmesebb és fantasztikusabb történet során.