Darius Cozmic Collection

Darius Cozmic Collection

 • Megjelenési dátum: 2020.06.16
 • Kiadó: Taito
 • Fejlesztő: M2
 • Stílus: akciójáték

 • Normál nehézségi szinten: – óra
 • Extrákkal történő végigjátszás: – óra
  • A ’80-90-es évek egyik elfeledett alkotása a legmodernebb készüléken.
  • Sokfajta változat.
  • A korát megelőző egyedi megoldások.
  • Ezek közül több elavult, ami főleg az arcade variáns mellett játszva lesz szembetűnő.
  • Barátságtalan árcédulák.
  • Rétegjáték.

  Muzeológiai tanulmányként viszont luxus árat kérnek a kollekciókért – a Console csomagot 55 Euróért, az Arcade gyűjteményt 40 Euróért mérik. Az utóbbi mellé tenném a voksom, ha ár-érték arányban nézném a lehetőségeket. Az Inin és a Taito párosa azonban ismét túlgondolja a játékaik értékét. Persze, történetileg megkerülhetetlen remekművekről van szó, de valójában 6 és 4 sokszor elsütött, és sokszor látott játékot árulnak újracsomagolva, kvázi aranyáron. A legutóbbi Darius tesztemnél is ez verte le nálam biztosítékot, és most is ez az egyetlen ellenszenves dolog a fenti sok jóban. Oké, hogy elitista műfajról beszélünk, és rendben van, hogy ezt a kollekció tudja is magáról. De ahogyan a gamerek 99 százaléka soha az életben nem tudta egy kredittel befejezni bármely komolyabb STG játék első pályáját sem, úgy a potenciális vásárlók hasonlóan jelentős részarányát is elfordítja magától a két kollekció ára. Tovább a cikkhez…
  78bb60d04276b735f7d354597f5ac473e3fbaa9b_full.jpg

  gamer365.hu

  Értékeljetek ti is!
  5/101 értékelés

  Sorban kipróbálva a címeket láthatjuk, miként fejlődött a Darius sorozat. A régiben például egymást akadályoztuk kooperatív módban szilárd testünkkel, amit később átjárhatóra cseréltek. Az egyes platformokra kiadott verziók is eltérnek mind megjelenésben, mind pedig hangszerelésben. Egy valódi múzeumi gyűjteményről van szó, még egy eredetileg kereskedelmi forgalomba nem kerülő, kevés példányszámban kiküldött cím is tiszteletét teszi a válogatásban. Ilyen kuriózum a PC-s variáns is, ami egy kőkemény boss rushnak felel meg, egyéb időre menő játékmódokkal. Tovább a cikkhez…
  playdome-logo.jpg

  playdome.hu

  logo

  Kapcsolódó kritikák

  Uncharted 4: A Thief’s End

  Uncharted 4: A Thief's End


  Értékelés: 96.5%

  Uncharted 4: A Thief's End

  Értékelés: 96.5%

  A méltán népszerű Uncharted-széria negyedik részében, az Uncharted 4 - A Thief's End című epizódban hősünk, Nathan Drake soha nem tapasztalt, minden eddiginél veszélyesebb kalandokba keveredik.

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild


  Értékelés: 95.9%

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Értékelés: 95.9%

  A Breath of the Wild nem szimplán a legjobb Zelda-epizód, amit valaha csináltak, de túlzás nélkül az akció-kalandjáték műfaj jelenlegi csúcsa.

  Persona 5 Royal

  Persona 5 Royal


  Értékelés: 95.2%

  Persona 5 Royal

  Értékelés: 95.2%

  Újra itt a Phantom Thieves, hogy elrabolja a szíved, de ne aggódj, nem ám pont ugyanúgy, mint régen, hogy maradjon némi meglepetés is.