Death Stranding (PC)

Death Stranding (PC)

 • Megjelenési dátum: 2020.07.14
 • Kiadó: 505 Games
 • Fejlesztő: Kojima Productions
 • Stílus: akció, kalandjáték

 • Normál nehézségi szinten: 40 óra
 • Extrákkal történő végigjátszás: 112 óra
  • Az eredeti játék minden érdeme.
  • Kiválóan optimalizált, teljesértékű átirat, itt-ott apró előnyökkel is a PS4-es változathoz képest.
  • zseniális multiplayer megoldás.
  • Kicsit addiktív lehet.
  • Járművek még mindig nehézkesek.
  • Aki nem tudta megemészteni Kojima elborult ötleteit és nyakatekert, szürreális történetmesélését, az nem a PC-s port hatására fogja meggondolni magát.

  Összességében úgy érzem, ennél jobb portot nem is kaphattunk volna. Talán még egy kicsit engedhettek volna az árból, végtére is, már több mint féléves a cím… ráadásul a 20 000 forint ismét olyan lelki határ, amit nem könnyű áttörni. És akkor még nem beszéltünk bővebben arról, milyen különleges, fura és megosztó a DS (hiszen arra ott az eredeti tesztje), ami miatt nem biztos, hogy mindenkinek sürgősen be kellene szereznie. De ha valaki tudja, mibe vág bele, annak csak ajánlhatom, hogy mielőbb csapjon fel postásnak. Tovább a cikkhez…
  1200x630wa.png

  pcguru.hu

  Értékeljetek ti is!
  0/100 értékelés

  Valakinek pont a fenti elemek miatt fog tetszeni, valaki pont miattuk gyűlöli majd. Az igazi kérdés a PC-s port minősége, amellyel kapcsolatban azonban megnyugtathatok mindenkit: a 505 Games által kiadott átirat ugyanis amellett, hogy a PS4-es változat minden tartalmát hiánytalanul átemelte (ideértve a teljes magyar feliratot), még apróbb grafikai finomhangolásokat is eszközölt az alapon, helyenként részletesebb textúrákkal, magasabb látótávolsággal, olyan bravúros optimalizáció mellett, amelyek révén még egy többéves konfiguráción is gond nélkül stabilan elfut a játék. (Személy szerint a tesztgépemben ugyan Ryzen 5 processzor és 16 GB DDR4 memória lapul, a videokártya azonban egy cserére esedékes R9 380 modell, amely négy éve került bele, a Death Stranding mégis közepes beállítások és HD felbontás mellett gyönyörűen 30-60 fps között futott). Még a billentyűzetre és egérre átportolt irányítás is telitalálat – bár a teljes élményhez még mindig ajánlott inkább a kontroller használata. Így ha esetleg az egyetlen tényező, ami visszatartott eddig a Death Stranding kipróbálásától, pusztán a platform volt, nyugodt szívvel essetek neki a PC-s változatnak – csak remélhetjük, hogy az augusztusban közelgő Horizon: Zero Dawn átirat is hasonló bánásmódban részesül majd. Tovább a cikkhez…
  playdome-logo.jpg

  playdome.hu

  logo

  Kapcsolódó kritikák

  Half Life Alyx

  Half Life Alyx


  Értékelés: 95.0%

  Half Life Alyx

  Értékelés: 95.0%

  13 évet vártunk arra, hogy a Half-Life széria életjelet adjon magáról. Most egy akkora durranással tért vissza, amekkorát még a legnagyobb rajongók sem vártak.

  Divinity:Original Sin II

  Divinity:Original Sin II


  Értékelés: 94.7%

  Divinity:Original Sin II

  Értékelés: 94.7%

  Olykor nehéz megállapítani, hogy isteni sugallat vagy elmebaj ihlette-e az érzelmekben, drámában és akasztófahumorban egyaránt bővelkedő hőseposzt, amelynek szereplői többek közt beszélő csontvázak és hullaevő tündék, ahhoz azonban kétség sem fér, hogy a közösségi finanszírozásból elkészült játék szívvel-lélekkel, és a rajongók iránti maximális tisztelettel készült.

  Microsoft Flight Simulator

  Microsoft Flight Simulator


  Értékelés: 94.7%

  Microsoft Flight Simulator

  Értékelés: 94.7%

  A Microsoft termék, ami még a Windowsnál is régebbi.