Windbound

Windbound

 • Megjelenési dátum: 2020.08.28
 • Kiadó: Deep Silver
 • Fejlesztő: 5 Lives Studios
 • Stílus: akció, kalandjáték

 • Normál nehézségi szinten: 10 óra
 • Extrákkal történő végigjátszás: 11 óra
  • Fejezetről fejezetre bővülő, izgalmas világ.
  • A narratíva, az elgondolkodtató szövegek.
  • Stílusos grafikai dizájn.
  • Beakadó animációk, lassulások.
  • Nagyon unalmas gameplay-hurok.
  • Túl gyors éhezés.

  Story nehézségen egy szűk nyolc óra alatt átélhető Kara története, Survivalben ennél természetesen jóval több. Kezdő játékosoknak egyáltalán nem ajánlható, hiszen betanítószakasz gyakorlatilag nincs. A játékelemek ellentmondása miatt pedig végképp kár, hiszen a Windbound nagyszerű lehetett volna. De ha elég nagy türelemmel bírsz, jól bírod az állandó nyomást, és mindenképpen át szeretnéd élni azt az élményt, amit a saját kenud nyújthat ebben a misztikus világban, akkor egy leárazás során még meg is érheti beruházni rá. Tovább a cikkhez…
  unnamed.jpg

  gamekapocs.hu

  Értékeljetek ti is!
  6/101 értékelés

  Mindezért pedig óriási kár, mert ha megérte volna, én tényleg nagyon szívesen elmerültem volna a Windbound egyre terebélyesedő, fejezetről fejezetre egyre izgalmasabb (és persze veszélyesebb) állatvilágot tartogató miliőjében. Hiába iszonyatosan hangulatos azonban egy frissen levadászott ragadozó vagy tekintélyes növényevő húsát sütögetni a naplementében, a teljes képet tekintve ez majdhogynem teljesen kihagyható játékelem, amely ráadásul nagyon komoly kockázattal (és erőforrás-befektetéssel) jár. Hiába szórakoztató a The Legend of Zelda: The Wind Wakert idéző hajókázás és az elemekkel való, embert próbáló harc, ha közben folyton azt a fránya stamina csíkot kell idegesen bámulnunk. És hiába jó érzés fejlesztgetni hajónkat, nagyobbá varázsolva és tárolórekeszekkel felszerelve azt, ha egy sziklához csapódás vagy egy cápatámadás következtében könnyen mehet minden a levesbe. Hiába van tele elméletben lehetőségekkel a Windbound, a gyakorlat és a szomorú valóság sajnos az, hogy lecsupaszítva és célirányosan kell (vagy legalábbis érdemes) vele játszani. Az alapvető gameplay hurok pedig hosszú távon sajnos olyannyira önismétlővé és unalmassá válik, hogy a történet végkifejletének ismeretében túl sok motiváció nem maradt bennem, hogy visszatérjek felfedezni. A Windbound egy feszesebb dizájnú, ha úgy tetszik, „kézműves” játékként hatalmasat üthetett volna, a procedurális megvalósításból következő elnagyoltsága miatt azonban tele van olyan hézagokkal, amiket nekünk, a játékosnak kellene befoltozni. De még ha bele is kezdünk, hamar rájövünk sajnos, hogy jobban megéri gyorsan lecserélni egy másik ruhadarabra… Tovább a cikkhez…
  1200x630wa.png

  pcguru.hu

  logo

  Kapcsolódó kritikák

  Uncharted 4: A Thief’s End

  Uncharted 4: A Thief's End


  Értékelés: 96.5%

  Uncharted 4: A Thief's End

  Értékelés: 96.5%

  A méltán népszerű Uncharted-széria negyedik részében, az Uncharted 4 - A Thief's End című epizódban hősünk, Nathan Drake soha nem tapasztalt, minden eddiginél veszélyesebb kalandokba keveredik.

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild


  Értékelés: 95.9%

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Értékelés: 95.9%

  A Breath of the Wild nem szimplán a legjobb Zelda-epizód, amit valaha csináltak, de túlzás nélkül az akció-kalandjáték műfaj jelenlegi csúcsa.

  Persona 5 Royal

  Persona 5 Royal


  Értékelés: 95.2%

  Persona 5 Royal

  Értékelés: 95.2%

  Újra itt a Phantom Thieves, hogy elrabolja a szíved, de ne aggódj, nem ám pont ugyanúgy, mint régen, hogy maradjon némi meglepetés is.