Oceanhorn 2:Knights of the Lost Realm

Oceanhorn 2:Knights of the Lost Realm

  • Megjelenési dátum: 2020.10.28
  • Kiadó: FDG Entertainment
  • Fejlesztő: Cornfox & Bros.
  • Stílus: akció, szerepjáték

  • Normál nehézségi szinten: 13 óra
  • Extrákkal történő végigjátszás: 15 óra
    • Remek látványvilág.
    • Változatos eszköztár.
    • Életteli környezet.
    • Hangzásbeli problémák.
    • Kezdetleges történetvezetés.
    • Borzasztó irányítás.

    Mai szemmel vizsgálva az Oceanhorn 2 szinte minden területen defektes egy kicsit, ugyanakkor azoknak a veterán játékosoknak, akik egy kis múltidézésre vágynak, akár még be is jöhet. Tizenöt-húsz óra körüli játékideje pont megfelelő, ezúttal nem egyértelműen egy játékot másoltak le, hanem próbálkoztak egyedi megoldásokkal is. Azt pedig külön díjaztam, hogy a játék elvárja az alaposságot és körültekintést, segítséget ugyanis csak minimálisat nyújt – nincsenek óriási markerek semerre, a megoldás módját mindig találd meg te magad! Összességében ugyanakkor az első rész egy sokkal letisztultabb, kerekebb játék volt (talán mert szigorúbban használták a vonalvezetőt, mint itt), most végig az az érzése az embernek, hogy túl sokat vállaltak a készítők, de szinte semmit nem tudtak mai színvonalon leszállítani. Lehet nosztalgiázni, de az igazság az, hogy nagyon nyers és polírozatlan az Oceanhorn 2, pedig ehhez a vidám környezethez és színvilághoz az ember egy csupaszív játékot várna el, nem pedig csak újraszínezett pillanatképeket egy valóban frankó időszakból. Tovább a cikkhez…
    78bb60d04276b735f7d354597f5ac473e3fbaa9b_full.jpg

    gamer365.hu

    Értékeljetek ti is!
    6/101 értékelés

    Az Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm egy olyan játék, amelynek sok felszínes ítélkezést kell majd elviselnie. Sokan rá fogják aggatni, hogy egy szimpla Zelda-klón, és valószínűleg soha nem fog akkora figyelmet kapni, mint amit megérdemelne. Ez a játék ugyanis remek szórakozást nyújt, néhány elemében egészen kiváló, és sokkal inkább tiszteleg a nagy példakép előtt, minthogy koppintaná azt. Megvannak a hibái, bizonyos területeken kissé kezdetleges, de egy kis stúdió kis költségvetésből készült címéről beszélünk, úgyhogy azt hiszem, ezek a hiányosságok nem a kellő odafigyelés hiányának tudhatók be. Nem instant klasszikus, nem is kihagyhatatlan, de bátran merem ajánlani a kalandjátékok szerelmeseinek, ugyanis remek pillanatai miatt bőven megéri elviselni a hiányosságokat. Tovább a cikkhez…
    widescreen-icon.jpg

    widescreen.hu

    logo

    Kapcsolódó kritikák

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild


    Értékelés: 95.9%

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild

    Értékelés: 95.9%

    A Breath of the Wild nem szimplán a legjobb Zelda-epizód, amit valaha csináltak, de túlzás nélkül az akció-kalandjáték műfaj jelenlegi csúcsa.

    Divinity:Original Sin II

    Divinity:Original Sin II


    Értékelés: 94.7%

    Divinity:Original Sin II

    Értékelés: 94.7%

    Olykor nehéz megállapítani, hogy isteni sugallat vagy elmebaj ihlette-e az érzelmekben, drámában és akasztófahumorban egyaránt bővelkedő hőseposzt, amelynek szereplői többek közt beszélő csontvázak és hullaevő tündék, ahhoz azonban kétség sem fér, hogy a közösségi finanszírozásból elkészült játék szívvel-lélekkel, és a rajongók iránti maximális tisztelettel készült.

    Inside

    Inside


    Értékelés: 93.9%

    Inside

    Értékelés: 93.9%

    A Limbo készítői továbbfejlesztették az egyedi stílusú puzzle-platformer formulájukat, így született meg a mesterművük, az Inside, amelynek minden porcikájáról süt az átgondoltság, a csiszoltság.