Morbid: The Seven Acolytes

Morbid: The Seven Acolytes

 • Megjelenési dátum: 2020.12.03
 • Kiadó: Merge Games
 • Fejlesztő: Still Running
 • Stílus: akció, szerepjáték

 • Normál nehézségi szinten: 8 óra
 • Extrákkal történő végigjátszás: 13 óra
  • Stílusos képi világ.
  • Az egyik legkezdőbarátabb soulslike elemeket tartalmazó játék.
  • Az ellenfelek megjelenése hihetetlenül gyomorforgató és ütős.
  • Az inventory-rendszer teljesen feleslegesen töri meg az élményt.
  • Kontrollerrel sokkal sutább az irányítás, mint billentyűzet-egér kombóval.
  • A loot rendszerén lenne még mit hangolni.

  Ezektől eltekintve azonban a Morbid: The Seven Acolytes egy kifejezetten jó indie soulslike alkotás lett, amely nem csak a FromSoftware szériája iránt rajongóknak szerezhet kellemes perceket. Lehetett volna még mit csiszolgatni rajta, azonban a hangulat, a történet, a játékélmény és persze a 2D-s pixelek ellenére is gyomorforgató, brutális ellenféldizájn még a legrosszabb esetben is képes volt menteni az összképet – legfeljebb valamilyen lehetőség a gombkiosztást kényelmes módosítására, esetleg némi finomhangolás a loot rendszerén még elférhetne egy későbbi javításban. Tovább a cikkhez…
  playdome-logo.jpg

  playdome.hu

  Értékeljetek ti is!
  8/101 értékelés

  A hibátlantól tehát messze van a Morbid: The Seven Acolytes, a végére ugyanakkor kifejezetten megkedveltem, így összességében ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a soulslike műfajt. A letisztult megközelítés kifejezetten jól áll neki, a hangulat és a képi világ baromi jó, a nem különösebben hosszú (nagyjából 8 órás) végigjátszás pedig motiválni tud bennünket arra, hogy többféle karakterbuilddel (vagyis fegyver + rúna + Blessing) is nekifussunk. Kár a nem túl átgondolt inventory-rendszerért, mert így kicsit olyan az élmény, mint amikor egy tuti helyen laksz, ám az ostoba szomszédok miatt sosem tudod teljesen kiélvezni, mert valami mindig megtöri a nyugalmadat. A fejlesztők ugyanakkor a visszajelzések alapján nyitottak a kisebb-nagyobb finomításokra, így simán lehet, hogy pár hónap múlva egy ennél is jobb, csiszoltabb játék lesz a Morbidból – de addig sem jártok vele rosszul. Tovább a cikkhez…
  1200x630wa.png

  pcguru.hu

  logo

  Kapcsolódó kritikák

  Uncharted 4: A Thief’s End

  Uncharted 4: A Thief's End


  Értékelés: 96.5%

  Uncharted 4: A Thief's End

  Értékelés: 96.5%

  A méltán népszerű Uncharted-széria negyedik részében, az Uncharted 4 - A Thief's End című epizódban hősünk, Nathan Drake soha nem tapasztalt, minden eddiginél veszélyesebb kalandokba keveredik.

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild


  Értékelés: 95.9%

  The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Értékelés: 95.9%

  A Breath of the Wild nem szimplán a legjobb Zelda-epizód, amit valaha csináltak, de túlzás nélkül az akció-kalandjáték műfaj jelenlegi csúcsa.

  Persona 5 Royal

  Persona 5 Royal


  Értékelés: 95.2%

  Persona 5 Royal

  Értékelés: 95.2%

  Újra itt a Phantom Thieves, hogy elrabolja a szíved, de ne aggódj, nem ám pont ugyanúgy, mint régen, hogy maradjon némi meglepetés is.